Inkluzivna galerija - Vesti

Novi projekat – „Umetnost kao životni poziv“

Projekat „Umetnost kao životni poziv“ je namenjen promociji i povećanju vidljivosti likovnog stvaralaštva mladih umetnika sa invaliditetom i teškoćama u razvoju, koji su izabrali umetnost kao svoj životni poziv.

Nova sekcija na sajtu obuhvata foto galerije umetničkih portfolija/zbirki, intervjue sa umetnicima, kratke biografije, kao i autorski tekst o umetničkim dometima i značaju ovih zbirki.

Autori, čiji su radovi predstavljeni, su u prethodnom periodu razvili umetničku praksu snažnog savremenog senzibiliteta koja je prepoznata među stručnjacima koji se bave inkluzijom kao i u umetničkim krugovima sa kojima je ostvarena saradnja. Njihovi radovi su izlagani u Novom Sadu, Beogradu kao i na međunarodnim izložbama umetnosti osoba sa invaliditetom.

Projekta “Umetnost kao životni poziv“ je realizovao Centar za socijalnu inkluziju, a podržala ga je Uprava za kulturu Grada Novog Sada, kroz Javni poziv za sufinansiranje projekata u kulturi kojima se doprinosi povećanju pristupačnosti kulturnih sadržaja.

Povezani sadržaj

Inkluzivna galerija - Vesti
Inkluzivna galerija konkurs
Inkluzivna galerija konkurs

Konkurs 2022.

Inkluzivna galerija konkurs