Inkluzivna galerija konkurs

Dodeljene ovogodišnje nagrade

Ove godine konkurs Inkluzivne galerije usmerili smo na digitalna umetnička dela koja se percipiraju u virtuelnom 3D prostoru.

Žiri je nagradio dva rada: projekat Marka Kaćanskog – „Hlorofilija“ i projekat grupe autora koje je okupio Lumturo films – „Na istom zadatku: Pingvin za sve„.

“Hlorofilija” je igrica, virtuelni svet… U tom svetu, svo stanovništvo se preselilo u prestonicu. Potrebne su posebne veštine kako bi se pronašao put kroz lavirint Hlorofilije. Kroz igru, korisnicima je omogućeno da na jednostavan način dožive i shvate potencijal VR tehnologije i novih medija. Ali, da se, usput, i zabave…

„Na istom zadatku: Pingvin za sve“ nastaje u sklopu dežurnog tima vizuelnih umetnika koji su aktivni članovi kolektiva Šok ZaDruga. Njihov osnovni simbol u zadnjoj deceniji je pingvin, što autori kroz svoje individualno iskustvo i uz novu tehnologiju prebacuju u jedinstven oblik i kontekst. Oni stvaraju virtuelno ogledalo savremenog društva i individue, kroz metaforu prikaza oblika, figura i elemenata pingvina u metavers-u. Ovo delo je pristupačno i može se percipirati kroz VR.

Povezani sadržaj

Inkluzivna galerija - Vesti
Inkluzivna galerija konkurs
Inkluzivna galerija konkurs

Konkurs 2022.

Inkluzivna galerija konkurs