Inkluzivna galerija konkurs

Konkurs 2022.

Poštovani zainteresovani učesnici,

Projekat „Inkluzivna galerija” nastavljamo i ove godine. Raznolikost radova koji su pristigli prethodnih godina, kada smo se bavili digitalnom umetnošću, uticala je na to da ove godine konkursni zadatak usmerimo ka virtuelnoj realnosti. Poziv je namenjen podjednako profesionalcima, studentima i svima drugima koji se bave ovom vrstom umetnosti.

Pozivamo vas da predložite umetničko delo koje će biti realizovano u VR formatu. Konkurs traje od 5. juna do 5. jula 2022.

Dve najbolje ideje biće nagrađene sa po 100.000 dinara u bruto iznosu. Ovi iznosi će nagrađenima biti isplaćeni kao autorski honorar. Nagrađena idejna rešenja je potrebno realizovati do 5. oktobra 2022, a radovi će nakon toga biti postavljeni na adekavatan portal. Pored toga, putem Oculus Quest uređaja, biće dostupni i posetiocima izložbe “Upoznajmo kulturnu baštinu svim čulima”, koja se realizuje u okviru manifestacije Novi Sad EPK 2022.

Napominjemo da Škola “Milan Petrović”, koja je nosilac projekta, poseduje Oculus Quest uređaje. Svi zainteresovani mogu da se jave na email adresu Inkluzivne galerije i dogovore sastanak, kako bi se upoznali sa karakteristikama ovih uređaja.

Ovaj projekat finansiraju Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu.

Tim projekta

www.inkluzivnagalerija.rs
inkluzivna.galerija@gmail.com

Povezani sadržaj

Inkluzivna galerija - Vesti
Inkluzivna galerija konkurs
Inkluzivna galerija konkurs

Konkurs 2022.

Inkluzivna galerija konkurs