Inkluzivna galerija konkurs

Konkurs 2021.

Projekat „Inkluzivna galerija” organizujemo i ove godine. Kvalitetni radovi koji su pristigli prethodne godine su razlog da i ovog puta konkurs posvetimo digitalnoj pristupačnoj umetnosti. Poziv je namenjen podjednako profesionalcima, studentima i svima drugima koji se bave digitalnom umetnošću.

Pozivamo vas da predložite umetničko delo koje će biti realizovano u digitalnom formatu i koje po tehničkim karakterstikama može da se postavi, i bude trajno dostupno publici, na portalu www.inkluzivnagalerija.rs. Pristupačno digitalno umetničko delo, na ovom konkursu, podrazumeva da pored umetničkih vrednosti, sadrži i elemente pristupačnosti za svu publiku (osobe sa senzornim smetnjama – oštećenje vida ili sluha, osobe sa teškoćama u učenju i komunikacijskim smetnjama).

Konkurs traje do 15. septembra 2021. Elemente pristupačnosti radova prvo će proveriti Komisija za pristupačnost Škole „Milan Petrović“. Nakon toga, stručni žiri će odlučiti koji su najbolji.

Dve najbolje ideje biće nagrađene sa po 100.000 dinara u bruto iznosu. Ovi iznosi će nagrađenima biti isplaćeni kao autorski honorar. Nagrađena idejna rešenja je potrebno realizovati do 15. decembra 2021, a nagrađeni radovi će nakon toga biti postavljeni na portal – www.inkluzivnagalerija.rs.

Preporuke za unapređenje pristupačnosti digitalnih i onlajn sadržaja, sa primerima dobre prakse, možete pronaći OVDE.

Kontakt adresa za prijavu je inkluzivna.galerija@gmail.com 

Ovaj projekat finansiraju Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Novi Sad – Gradska uprava za kulturu.

Povezani sadržaj

Inkluzivna galerija - Vesti
Inkluzivna galerija konkurs
Inkluzivna galerija konkurs

Konkurs 2022.

Inkluzivna galerija konkurs